De IVF-gids


de ivf-gidsDit is de praktische gids voor iedereen die een vruchtbaarheidsbehandeling overweegt of eraan begint, man of vrouw. Het boek geeft antwoord op alle vragen die bij IVF en ICSI in je op kunnen komen:

  • Hoe bereid ik me het best voor?
  • Welke factoren bepalen het succes van de behandeling?
  • Wat zijn precies de kosten? Worden deze vergoed door mijn verzekering?
  • Beïnvloeden IVF en ICSI de relatie met mijn partner?
  • Wat zijn de emotionele gevolgen?

Behandelmethodes, de beste klinieken, de namen en werking van medicijnen: in de IVF-gids kun je alle informatie snel vinden, voorzien van een uitleg die je gemakkelijk begrijpt.

Bij IVF en ICSI krijg je te maken met allerlei medische termen, androgenen, blastocyte, FSH-hormoon, azoöspermie, LH-testen… Met deze gids kun je snel opzoeken waar die begrippen voor staan. Up-to-date, actueel en gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten: met dit handzame boekje op zak begrijp je snel waar je arts het over heeft.

Over de auteurs
jan-peter-de-bruinGynaecoloog dr. Jan Peter de Bruin (1969) is verbonden aan het Centrum Voortplantingsgeneeskunde van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch waar hij honderden paren met vruchtbaarheidsproblemen behandelde. Hij houdt zich op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in zijn vakgebied en zet zich in voor verbetering van de voorlichting aan wensouders. Zo introduceerde hij voor zijn afdeling de Digitale Kinderwenspoli en is hij mede-oprichter van Fertility Consult, een online adviesmogeljkheid voor paren met vruchtbaarheidsproblemen. Jan Peter is vader van Laurens, Carlijn en Diederik.

henk hanssenJournalist en schrijver Henk Hanssen (1961) is expert op het terrein van vaderschap. Hij is oprichter van IkVader.nl en auteur van diverse boeken over vaderschap, waaronder Zwangerschapsmanagement voor Mannen, Babymanagement voor Mannen en Peutermanagement voor Mannen. Henk is vader van Rosa en IJsbrand.

De IVF-gids verschijnt najaar 2016. ISBN 9789077393048. Prijs € 15,95.