kraamkalender voor mannen

Kraamkalender voor mannen: 365 tips en tricks voor vaders

kraamkalender voor mannenUit allerlei onderzoeken blijkt dat mannen zelden bewust de beslissingen nemen om vader te worden. Lees het na op dag 118, week 17, maand 4 van de Kraamkalender voor mannen. En nog 364 andere tips en tricks.

Voor en door vaders
De adviezen, informatieve stukjes en ‘vadergrappen’ van de Kraamkalender zijn bij elkaar gezocht door Henk Hanssen, de man achter de populaire ‘voor-vaders-door-vaders’-website ikvader.nl. Zijn motto luidt dat ‘mannen de behoeften van een jong kind net zo goed aanvoelen en beantwoorden als vrouwen’. Zijn doel: ‘In het door roze wolken versluierde baby- en kinderwereldje een geluid laten horen dat ook mannen aanspreekt.’

‘Mijn vrouw blijkt lid van de moedermaffia, wat nu?’
De kalender begint bij de geboorte van zoon/dochterlief en eindigt op diens eerste verjaardag. Gedurende een jaar passeren hoogtepunten als het eerste lachje, het eerste fruithapje en de eerste keer voorlezen de revue. Minder feestelijke thema’s die aan bod komen: ‘Mijn vrouw blijkt lid van de moedermaffia, wat nu?’(Dag 73, week 11, maand 3) Of: ‘Ik sta langs de zijlijn, alle aandacht gaat naar het kind, wat te doen?’ (Dag 99, week 15, maand 4.)

Aangifte doen
Maar het vaderschap heeft ook zo zijn leuke kanten. En die beginnen al op dag twee. ‘Omdat de aangifte een van de weinige dingen is die het exclusieve voorrecht van de vader zijn, kun je proberen er een exclusief uitje van te maken. Neem net als bij de bevalling een (video)camera mee, trakteer de ambtenaar van de burgerlijke stand op beschuit met muisjes en drink na afloop ergens een pilsje met een vriend.’ Kijk, daar hebben vader wat aan.

Een man heeft 3000 x geslachtsgemeenschap
En om de moed erin te houden op dag 363, week 52, maand 12 – inderdaad, bijna de laatste dag: ‘Een man heeft gedurende zijn hele leven ongeveer drieduizend keer geslachtsgemeenschap. Gemiddeld verwerkt hij twee tot zeven kinderen.’ Kan die scheurkalender dus nog twee tot zeven keer langer mee.

Gepubliceerd in Carp.