Op bezoek bij Bugaboo


bugaboo_friends logoElk zichzelf respecterend bedrijf tracht tegenwoordig een community rond zijn merk te bouwen en ook de Nederlandse kinderwagenbouwers van Bugaboo ontsnappen niet aan die dwangmatige behoefte.

Leesbril
Kort geleden lanceerde het tegenwoordig wereldomspannende merk een nieuwe website en aan een onze redacteuren de vraag aldaar een blik te werpen. Maar, alvorens in Bugaboo.nl te duiken, heb je twee dingen nodig. Een Engels-Nederlands woordenboek én een bril. Het eerste accessoire om de tsunami van hippe Engelse woorden aan te kunnen, het tweede om de in een miniscuul lettertype gegoten aanwijzigingen te kunnen ontcijferen.

bugaboo_homeTips
De in Flash vormgegeven site benut slechts iets meer dan de helft van je scherm – als je via Explorer kijkt, tenminste – en dat vergt het nodige van de oogspieren. De meeste community-sites proberen bezoekers snel binnen te hengelen door het aantal vragen bij registratie te beperken tot gebruikersnaam, wachtwoord en e-mailadres. Bugaboo is ambitieuzer. Behalve voornoemde velden, wordt je bij aanmelding verzocht handige hoe-ga-ik-om-met-mijn-Bugaboo-tips op te geven en, no less, om de leukste reis die je ooit met de Bugaboo hebt gemaakt te beschrijven. Wees gerust: je hebt hier, zo lijkt het, slechts één regel ruimte voor, dus dat verhaal over die te krappe Turkse kofferbak waar je Bug net niet inpaste, kun je achterwege laten. En er wordt ook nog gevraagd om je levensmotto te noteren. Pluk de dag! Maar, ook dan ben je er nog niet.  Want, pas wanneer je ermee hebt ingestemd commerciële aanbiedingen van Bugaboo te ontvangen, wordt je toegelaten tot de intieme club van ‘Bugaboo Friends’.

Challenge
Via een klik op de bevestigingsmail, keer je vervolgens terug naar de voor Friends gereserveerde site. En ja, op de welkomstpagina poppen weer die vragen tevoorschijn. Nee, ik heb nog steeds geen tips. En nee, ik wil nog steeds niet vertellen wanneer ik mijn Bugaboo heb gekocht, hoe het apparaat mijn leven makkelijker heeft gemaakt en welke landen ik met het ding ben afgereisd. En al zou ik het willen, ik zou het niet kúnnen want klikken op de links leidt niet naar de invoervelden. Wat ik hier wel kan doen, is klikken op ‘Bugaboo Challenge’. Een ruimte waar je kunt kijken naar foto’s en video’s van andere Friends, zoals het plaatje van een Bugaboo die geparkeerd staat tussen twee bronzen beelden. Cool.

bugaboo_friendgallerijTe hip
Je kunt natuurlijk ook zelf mee doen. ‘Ga er op uit en maak foto’s en video’s!’ enthousiasmeert Bugaboo.nl. En je kunt kennis maken met andere Friends. Zoals de übercoole familie Murray uit Londen. We zien hen wandelen, met Bugaboo natuurlijk, voor een kolossale graffiti muur en lezen dat ze graag reizen en er derhalve een ‘on-the-go-lifestyle’ op na houden. Alle Friends vertegenwoordigen een plaatje in het mozaïek  van Friends dat zich ontvouwt nadat je op Friends Gallery hebt geklikt. Het moet gezegd, dit is mooi grafisch werk. Ook leuk: de videoportretten van de ‘Friends’ lijden weliswaar een mega kijk-ons-het-eens-voor-elkaar-hebben-gehalte, pa krijgt minstens evenveel zendtijd als ma.

bugaboo_daytripsDagtrips
Het meest waardevolle onderdeel van de site is wat ons betreft Bugaboo daytrips, een onderdeel dat ook bereikbaar is als je geen Friend bent. Hier zijn allerlei tips te vinden voor dagtrips die je met de gevulde kinderwagen kunt ondernemen. In Amsterdam wordt een avondmaal bij het kindvriendelijke Volksbond aanbevolen. Zoek je een dagje uit-tip voor Rotterdam, Gouda of Utrecht? Nog even geduld svp. De Friends zijn zo on-the-go dat er vooralsnog alleen tips te vinden zijn voor Vancouver, LA, Miami, Buenos Aires. Ons eindoordeel? Hoezeer we Bugaboo ook een warm hart toedragen, bij het ontwerpen van deze site was het veelgeroemde innovatievermogen van de Bugaboërs kennelijk helemaal verdampt. Stuur de vormgever naar een doe-effe-normaal-cursus, verlaag de drempel en richt je niet tot die fictieve foldersouders maar tot je echte doelgroep.

Vorige De kunst van het vaderschap
Volgende Doe mee aan het IkVader-onderzoek

Ook interessant

‘De aanwezigheid van mannen bij de geboorte verhoogt het risico op een keizersnede, is slecht voor de relatie en kan zelfs mentale ziekten veroorzaken.’ Ja, waar meepuffen en een nat washandje al niet toe kan leiden. Deze krasse beweringen zijn afkomstig van krasse knar Michel Odent, een 79-jarige Britse gynaecoloog. Een interessante visie, mister Odent. …

Share

De Titanic ging honderdéén jaar geleden naar de haaien maar, sinds een paar weken is het mogelijk opnieuw aan boord te stappen van dit reusachtige stoomschip. Hoe? Monster aan voor de prachtige tentoonstelling die Amsterdam Expo over de Titanic heeft opgebouwd, een fascinerend verhaal dat zelfs de fantasie van een kind laat duizelen. Facebook Twitter …

Share

Het is bijna zomer maar toch ligt er een arctische ijslaag over ons land. Al jaren, al decennia. De zon kan branden zo fel hij wil, het pakijs van de status quo blijft onbeweeglijk op de polder drukken. Af en toe kraakt er wat, soms lijkt het vaderland waarachtig even open te scheuren. Als de …

Share

Dat zwangerschap vrouwen tot wonderschone wezens maakt, bewees, behalve je eigen vrouw, ook Demi Moore toen zij zich in 1991 voor de camera van Annie Leibovitz letterlijk liet vereeuwigen. Maar via de cover van Mama magazine doet ‘onze’ Elle van Rijn ook geen onaardige gooi naar polderroem. Voordat de actrice op 7 oktober j.l. beviel van dochtertje Katelijne, vond …

Share

In de categorie Dadgets, de digitale hebbedingen 4 dads, hebben we wat leuks op de kop getikt. Een zwarte doos, maar dan niet voor in de cockpit van een vliegtuig maar voor in het dashboard van jouw auto. Wat je ermee moet? Het apparaat houdt exact bij waar je auto naar toe rijdt. Dus als zoonlief je karretje een keertje leent… De feiten zijn genoegzaam bekend: jongeren zitten vaker dronken achter het stuur en zijn vier keer zo veel bij ongelukken betrokken als volwassen chauffeurs. Het idee achter…

Share

"Leraren zijn geen kinderoppassers," schreef minister van Onderwijs Maria van der Hoeven nog geen week geleden schampertjes op haar weblog. Nee, het Tweede Kamerbreed omarmde voorstel van VVD-leider Van Aartsen om basisscholen te verplichten kinderopvang te bieden tussen half acht ‘s ochtends en half zeven ‘s avonds, zou er voorlopig niet van komen. Ook PM Balkenende reageerde zuinig. Maar zie, gisteren kwam uit het kabinet het nieuws dat het voorstel in beleid wordt omgezet. Een revolutie!

Share